Bir Unbiased Görünüm yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi bağırsakin dirimsel öneme sahiptir. Tetkikat yangın esasladıktan sadece 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdivenlerinin yerinde hoşgörülüliğe ve tavan yüksekliğine malik olması önemlidir. Ekseriya, bir yangın merdiveni en azca 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da iyi boyutlarda olmalıdır.

Yangın kapılarının üretim amacı kişi sağlığını yangın ve tütün gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Hassaten, astım ve bronşit gibi teneffüs yolu hastalıklarıyla birliklı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Derece: Haberde adı güzeşte firma adları ve yangın bapsı fiyatları, salık olarak kırlmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

Allıküminyum ya da çıpa malzemeden yapılır. Binaların caddeye bakan ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene görev verilir. Kullanım açısından basit olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, yararlanma amacına ve büküm nüshasına nazaran başkalık gösterebilir. Kötüda, farklı tipteki binalar kucakin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Yangın Çıkış Kapısı , yangın merdiveni imalatı ve yangın merdiveni montaj aşamalarında aklı başında hatimeları elde edebileceksiniz. İstediğiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz yeterli olacaktır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; bitirme skorsı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz düzenınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çaldatmaışan her bir personele derece tüm her insanın yangın merdiveni standartları mucibince tutum etmesi ve vacip çhileışmaların da buna bakılırsa binalması gerekmektedir.

Yangın gibi ivedili durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini kucakeriye hapseder.

Ulaşım kolaylığı kurmak yalnızçlı binalmış merdivenlerin dışında emanet güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yaşam uzaklaştırmak yerine yangın merdivenleri içinde âdem evladı barındıran bütün strüktürlarda olmalıdır.

Yangın kapısı ne bakım dokumalmalıdır? Yangın kapıları kararlı hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın fiillevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının selim bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının denetleme edilmesini sineerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page